22 Ocak 2013 Salı

Yemeklerden...Kemik sulu mercimek çorbası



Kurbandan kalma kemikli etleri değerlendirmenin en güzel yolu...
Kemikli et pişirmesi zor, yemesi daha da zor; özellikle bazı kemikler için nerdeyse imkansız.Ben çoğu kez bu etleri bol suyla haşlayıp sonrada onlarla çorba yaparak değerlendiriyorum.
Düdüklüde 15 dk kadar haşlanması yeterli.Biraz soğuyunca kemikleri alıp etlerini ince ince didikliyorum.Sonrası da o suyla mercimek çorbamızı pişirmek kalıyor.Etleri ve baharatları da eklediğimizde müthiş doyurucu ve besleyici bir çorba ortaya çıkıyor.
Kışın çorbasız olmaz:)))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikr-i şahaneniz için çok müteşekkirim efeniim:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...