5 Nisan 2013 Cuma

Erişte Reloaded!

Erişteyi nasıl pişirisiniz?Ben genelde sade yaparım ya da domates soslu.Ege peynirli seviyor diye arada da peynirli.Ama şu haliyle daha çok sevdik biz.En yeni haliyle sarımsak yoğurtlu ve salça soslu erişte!


Bu arada bazen erişteyi haşlayarak yapanları okuyorum; yapmayın etmeyin.Ev eriştesi bu, yumurtayla sütle yoğuruluyor.Siz onu makarna gibi haşlayarak pişirir ve suyu dökerseniz ne anlamı kalır onun.En güzeli çektirerek pişirmek bence.


Soğuduktan sonra da sarımsaklı yoğurdu üzerine döküyoruz.Bir savım var; sarımsaklı yoğurt dökülen her şey güzel olur diye.Bir de üzerine salçalı sos....
Oooooo yeme de yanında yat yani.

Bir de yanında anne turşusu!

6 yorum:

  1. nasıl pişirdiğini tarif edersen yararlı olur cnm. su ile haşlayanlara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzucum çok kolay, istediğin kadar erişte üzerine de az geçecek kadar sıcak su.Su çekinceye kadar da pişirirsen oldu da bitti bilem:)))

      Sil
  2. MİS GİBİ GÖRÜNÜYOR AFİYETLE

    YanıtlaSil
  3. afiyet olsun şeker, çok iştah açıcı valla...

    YanıtlaSil

Fikr-i şahaneniz için çok müteşekkirim efeniim:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...