30 Nisan 2013 Salı

Gündemi takip!

Böyle başlanan günden hayır gelir bak!

Uzun zamandır yemeyince özlüyor insan; film izlemece patlamış mısır yemece...

Abur cubur time!

Bu silgiler çok kullanışlı özellikle duvarlardaki lekeler için birebir.Carrefour'da bulunca uygun fiyata, aldım elimde bulunsun diye!.

Anneciğimin ellerinde süs biber turşusu, acı evet çok acı!

26 Nisan 2013 Cuma

Yaz İçin Almıştım


C&A markasını severim, hatta indirim zamanı daha da çok severim.Geçen sezondan kalan şeylere göz gezdiriken bu parçaları bulup çıkardım, nerdeyse yok pahasına bu yaz giymek için bir-iki alternatif daha edinmiş oldum.Pembe olanı 8 liraydı sanırım, oldukça bilindik bir penye elbise, hiç giymezsem bile evde giyerim diye düşünüyorum.

 

Bu elbiseye ise bayıldım.Deseni inanılmaz.Saten olması biraz soru işaretiydi ama bedeni büyük alınca (sanırım 42 ya da 44) üzerimde çok şahane durdu.Hatta dökümlü haliyle çok daha güzel.Defosu falan yok hem de 15 liraydı sanırım.Kaptım resmen.Yaza bir-iki düğünde elimin ilk gideceği elbise olacak!

22 Nisan 2013 Pazartesi

Biber çeşitlemeleri

Ben gerçek bir biberseverim.Her haliyle yerim, pişmesine bile gerek yok, çiğ çiğ bile yerim.
İşte son zamanlarda yaptığım biberli çeşitlememleri derledim.Öncelikle közlediğim yeşil biberleri naneli yoğurtla yedik.

Sonra da aynı doz köz biberi sarımsaklı limonlu zeytinyağlı sosla tükettik.Biber soymakta çok başarılı değilim ama:)))

En sonunda da Actifry'da kızarttığım kırmızı ve yeşil biberleri süzme yoğurta hüplettik.

19 Nisan 2013 Cuma

Krep Zamanı


Krep seviyoruz yaaa, sevilmez mi?
Benimkisi tarifsiz kreplerden.Yani şöyle ki:
Krepin içinde ne girer?
-Süt, yumurta,un (azıcık şeker ve kabartma tozu da var, biliyorum)

O zaman bunların ölçüsünü bilmeye ne gerek var diye düşünen benden çıkan tarif de göz kararı olur.
Bir yumurta, bir bardak süt, göz kararı un.Şeker de kabartma tozu da derken, mikser de bana yardımcı oldu.Tava cızırdadı, bir kepçe bir kepçe derken krepler hazır!



Birazı reçelle, birazı çikoyla yendi.Hatta ben içine biraz muz falan koyup meyveli dürüm bile yaptım.
Çok can çekmesi olmasın diye fotografını çekmeden hüplettik.
Krep güzel şey!

16 Nisan 2013 Salı

Ispanak!

Şunu her öğün yesem bıkmam sanırım.Bildiğiniz yoğurtlu ıspanak tabi sarımsaklı yoğurtlu...
En basit haliyle biraz pırasa ve ıspanağı az yağla döndürüyoruz, suyunu çekse yeterli.Sonrasında sarımsaklı yoğurt mucizesi eşliğinde tarifi imkansız bir lezzet...


Ah şu ıspanağı yıkamak da olmasa...

12 Nisan 2013 Cuma

Tavuk Pişirmenin Başka Bir Yolu


Bunu daha önce yazdım mı bilmiyorum ama en sevdiğim tavuk pişirme yöntemi belki de budur.
Yanmaz yapışmaz tenceremize tavuklarımızı alıyoruz, tuz ve baharat serpintisinden sonra, ağır ateşte tavukların suyunu çekmesini bekliyoruz, cızırdayana kadar bekleyip arka tarafını çeviriyoruz.Sonra tenceremizin üzerine sebzelerimizi ekliyoruz.Ben patates, havuç ve ıspanak koydum.Çeşitli baharatlarla tatlandırıp en kısık ateşe getirip yavaş yavaş sebzelerin pişmelerini bekliyoruz.
Ben hatta tavuktan çok tavuk lezzetini emmiş patatesleri yemeği seviyorum.

10 Nisan 2013 Çarşamba

Patates Kavurması!

Ahhh ne güzeldir bu yaaaa!Çocukluğumun, üniversite yıllarımın en şahane yemeğidir.Daha ne olsun!
Ben patates kavurmasını da haşlamadan yaparım.Küp küp doğrar, az yağda sotelerim.Baktım pişmiyor biraz da su ekleyerek pişiririm.

Bir de üzerine yumurtayı kırdık mı, baharatlarını da tamamladıktan sonra dumanı tüte tüte tabağımıza koyuyoruz.

Sonrasında da hüpletmek kalıyor geriye!

5 Nisan 2013 Cuma

Erişte Reloaded!

Erişteyi nasıl pişirisiniz?Ben genelde sade yaparım ya da domates soslu.Ege peynirli seviyor diye arada da peynirli.Ama şu haliyle daha çok sevdik biz.En yeni haliyle sarımsak yoğurtlu ve salça soslu erişte!


Bu arada bazen erişteyi haşlayarak yapanları okuyorum; yapmayın etmeyin.Ev eriştesi bu, yumurtayla sütle yoğuruluyor.Siz onu makarna gibi haşlayarak pişirir ve suyu dökerseniz ne anlamı kalır onun.En güzeli çektirerek pişirmek bence.


Soğuduktan sonra da sarımsaklı yoğurdu üzerine döküyoruz.Bir savım var; sarımsaklı yoğurt dökülen her şey güzel olur diye.Bir de üzerine salçalı sos....
Oooooo yeme de yanında yat yani.

Bir de yanında anne turşusu!

4 Nisan 2013 Perşembe

Karmakarışık!





Kendi kendime ödülüm!

Tatlı krizleri için önlemler!




Fas'tan gelen hurmalar!




Çok severim de.

Siyah beyaz uyumu!




Doping.

Elimde tek kalan yufkayı değerlendirme...Süt, yumurta ve peynirli sosa parpapinçik ettiğim yufkayı koydum, beklettim ve pişirdim.E fena da olmadı hani!


Kısa günün kısırı!

3 Nisan 2013 Çarşamba

Nestle Nesfit Ballı Bademli


Ben bir Fikrimuhim'im.Ne olduğunu merak edenler ve üye olmak isteyenler önden buyursun lütfen:))))

Yeni kampanya Nestle'nin en yenisi Nesfit Ballı Bademli idi.Bana da geçen cuma ulaştı kargom.Haftasonu doyum döküm kahvaltıların yerini tutamamz ama pazartesinden beri elim ayağım oldu.Durup durup elimiz pakete gidiyor ve bitti bitecek.Eşimden fırsat kalırsa ben de doyum döküm yiyebileceğim sanırım.Önümüzdeki paketlere bakıcaz artık.

Fikrimuhim'in gönderdiği pakette hem denememiz için kocaman bir nesfit paketi hem de şeker bir kase vardı.Tabii 10 tane indirim kuponu var ki; okuldaki arkadaşlarıma dağıttım hemen.Merakla bekliyorum geri dönüşleri.


Ben bu tür kahvaltılıklara üniversitedeyken başladım.Kolay ve oldukça lezzetli, hem de doyurucu.Tabi ondan sonra özellikle diyetteyken de çok yedim bunlardan.Ama ben Nesfit severdim.Hani onun bir eşdeğeri var ya K'lı, o pek benim ağız tadıma uymaz.İçeceklerde de özellikle de kolada da fanatikliğim vardır.Neyse Nesfit'in en son bombası hem lezzetten ödün vermiyor hem de bir kasede 160 kalori olduğu düşünülürse oldukça diyet dostu.

Gelelim tadına:
Nesfit'İn sadelisi var,güzel; kırmızı meyvelisi var, güzel; ballı bademlisi ise ikisinden de güzel bence.Badem seviyorsanız hele...
Tabi bir de çikolatalısı var ki onu bu değerlendirmeye bile koymuyorum.Çikolatalı olması haksız rekabet yaratıyor bence.

A dostlar gelelim sadede.Fikrimuhim'e buradan teşekkürler eder; Nesfit seven dostları be tadı da denemelerini tavsiye ederim.Hiç sevmem ben bunları deseniz bile bir şans vermenizi dilerim.

2 Nisan 2013 Salı

Makarna çeşitlemesi


Bu makarnanın hikayesi var.Şöyle ki:
Bir akşam önce güzel bir tavuk sote yapmıştım.Birazı arttı.Zaten ne zaman iki kişilik pişirebildim bilemedim.Hep artıyor hep artıyor.Tabi be artan yemekleri atmam.Atamam.

Ertesi akşam ne yapsam diye düşünürken hadi dedim makarna yapayım sotenin yanına, e kalan sote bize yetmez.O zaman bu ikisinin tek bir tencerede kaynaştıracak bir fikir geldi.Makarnayı haşladım güzelce, sonra sotelediğim tavuğu bir kutu kremayla sos haline getirdim.Krema kullanmayı pek sevmiyorum.Yaz olsa kesin domates sos yapardım.Gerçi annemlerden getirdiğim konserve domatesler bitmiş olmasaydı yine domates soslu yapacaktım ama kısmet değilmiş.

İşte karşınızda tavuk soteden olma, kremayla donanma makarna.Yanında ayran ve bol salatayla akşam yemeğimiz.

1 Nisan 2013 Pazartesi

Yeniler

Üç beş parça daha almıştım son günlerde, ekleyeyim bari dedim; mesela bu siyah üst, salaş bir t-shirt, şu mevsim için ideal:)))

Bu şalı almadım bir öğrencim hediye etti; rengi şahane:)))


Penti'nin çorabımsı taytı ya da taytımsı çorabı:)))

Yine bir çorap, seneye yatırım!

 
Tayt giymeyenimiz yok sanırım!

Bol delikli yine bu mevsimlik bir kazakımsı tunikimsi üst!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...