24 Şubat 2014 Pazartesi

Karnabahar Graten


Efenimmmmmmm! "kışın ne pişrisem" konulu düşünme taşınma programına daha hoş geldiniz.Malumunuz kış sebzeleri bir elin parmaklarını geçmez, onları da zaten çoğu kişisevmez.
Ev hanımlığını tam gün ve part time olarak yapan hepimizin "Akşama ne pişirsem? sorusuna gıcıklığı var sanırım.Herşeyi yapıyorsun da akşam menüsünü hazırlamak zor geliyor.Ben bazen her gün aynı şeyi yiyormuşuz sanrısına kapılıyorum.

Neysem uzun lafın kısası karnabahar, lahana, ıspanak, pırasa kısır döngüzüne haoşgeldiniz. Belki pancar, kereviz, brokoli falan diyeceksiniz ama yok efenimmm, bunu yemezler onu öyle demezler...

Karnabaharla başlıyoruz.Beşamel soslu karnabahar yapıcaz da ismi graten olunca afili oluyor.Bozmayın ben...

Bir küçük baş karnabahar, soğan, azcık kıyma hazır ediyorsunuz.Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayıp sıcak suda bir 5-10 dakika haşlıyoruz.
Soğanları ince ince kıyıp kıymayla beraber öldürüyoruz, sonra da haşlanmış karnahabarları ekleyip döndürüyoruz.
Çok fazla pişmesine gerek yok.Tuz, karabiber ve dilediğiniz bilimum baharat sonrasında bir ısıya dayanıklı cam kaba boca ediyoruz.

Şimdi sırada beşamel sosu hazırlamak var anacım.2 ölçü üzerinden yapıyorum ben.
2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un...Unu kokusu gidene kadar kavuruyoruz, çok da yakmadan 2 su bardağı sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye dek pişiriyoruz.
Sonra beşamel sosu karnabaharların üzerinde gezdirip hooopp fırınaaa.

Üzeri pişene kadar fırında tutup afiyetle yiyoruz.
Bir karnabahar yemeği için çok aşamalı bir yemek ama lezzeti güzel...En azından değişiklik iyidir.
Afiyet bal şeker olsun!


2 yorum:

Fikr-i şahaneniz için çok müteşekkirim efeniim:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...