12 Ağustos 2014 Salı

İrmikli tatlı arayanlar buraya bi bakıveesin baskame :)

Böyle güzel bol misafir ağırlamalı bol muhabbeti bol gelmeli gitmeli bir dönemdeydik.
Yedik içtik güldük eğlendik.
Bursa'dan gelen arkadaşlarımızı da ağırlayın gönderdik.
Bu süreci atlattığına göre elimdeki malzemeyi yazabilirim.
Gerçi eskiden hemen elim fotoğraf çekmeye giderdi. Şimdi biraz unutuyorum. 
O zaman size farklı bir irmikli tatlı tarifi vereyim.
Kendisi çakma irmikli helvası tadında üstlük irmikli tatlısı oluyor


Neler lazım derseniz?
1 su bardağı irmik
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı Hindistan cevizi
2 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için isterseniz ceviz isterseniz fındık ya da benim yaptığım gibi isterseniz Hindistan cevizi

Nasıl yapıyoruz peki ?
Önce irmik ve tereyağını tencereye atıp kısık ateşte kavuruyoruz. Biraz sonra da Hindistan cevizini atıp kavurmaya devam ediyoruz. Rengi dönmeye başladığında süt, şekeri koyup karıştırıyoruz. Koyulaştığında da kâselere döküp üzerini süsleyip buzdolabında bekletiyoruz.

Ben önce cam tepsiye döktüm ama donmadı. En güzeli kâselere dökmek. Gayet güzel ve basit bir tarif. Hem kokulu hem de klasik irmik tatlısı tarifi değil.

Hadi size afiyet bal şeker olsun efenimmmm!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikr-i şahaneniz için çok müteşekkirim efeniim:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...