23 Nisan 2014 Çarşamba

Mutlu Yaşlara Kocacım !

Bir evde aşk olmalı
Mutluluk olmalı
Kıskançlık olmalı
Kavga da olmalı, barış da
Bir evde kahkaha da olmalı,gözyaşı da
Duvarları anılar kirletmeli
Mobilyalar yıpranmalı
Çöp kutusu hep dolu, penceresi hafif ayrık olmalı
Bir evde hayat yankılanmalı
Örtüler buruşuk, bardaklar boş durmalı.
Hafif bir ekmek kokusu gelmeli derinden
Minicik el izleri olmalı aynalarda.
Kapıyı açınca sahici bir ömür çarpmalı yüzüne.


Ama önce ev olmalı.
O evde sen olmalı.

11 Nisan 2014 Cuma

10

Nerdennnnnnnnnn nerelere geldik sayın seyirci:)))
Nerdeydik şuan nerdeyiz?
10 aylığız artık, yazıyla da on.
Su gibi akan zaman biz durup dinlenmeden farkına varmadan bizi de sürüklüyor işte.
Bu sıralar pek keyfim de yok açıkçası.
Nasıl bir dünyada yaşıyoruz?
Yavrumun güvenliğini nasıl sağlıycam?
Dünya daha ne kadar kötü bir yer olabilir?
Berkin'ler, Pamir bebek, Elfonynin kızı Ece, Mert  ve daha bir çokları...
Ahhh! Yavrucaklar, ahhhh.

Ben kızımın mutluluğunu, huzurunu, sağlığını nasıl sağlarım? Onu nasıl korurum?
Büyüdükçe bu tür sorular nasıl da büyüyor içimde.
Net cevaplar bulamadıkça da kıvranıyorum resmen.

İşte 10 aylık oldu bile, yaşına az kaldı.Mutlu, huzurlu bir bebek Gülce.Sıkıntısı olmadığında güzel güzel oynar sizinle, dikkatinizi çekmek için neler neler yapıyor.Uykusu geldiğinde haber verir, yemeğe de çok meraklı, tatmayı çok seviyor.Sanırım annesi gibi tatlı sevecek.

Ayaklarına çok güzel basıyor artık.Bir süre bastırmak istemedim ama o kadar meraklı ki.Engel olamıyorum.Emeklemede çok ustalaştı.Konuşmasına da ramak kaldı, çok şey söylüyor ama henüz anlamlı değil.Bye bye ve gel-gel de yapmayı öğrendi.Deliriyoruz Gülce yeni bir şey öğrendiğinde.Çok tatlı oluyor kızçe.



Tabi herşey güllük gülistanlık değil.Uykuları karışık, gece baya uyanıyor; zaten deli kız uyuması da delice, battaniye yorganı saniyesinde üzerinden atıyor.Tulum aldım ama onu da çok sevmedi hareketleri kısıtlanıyor diye, kolunda kızarıklıklar peyda oldu bir zaman önce.Egzama dedi doktor, krem falan vermedi, zaten o kadar çok değil de insan endişelenecek yer arıyor ya, geçse de rahatlasam.Kaka sorunumuz var, armut, kabak, bal kabağı başkalarını ishal yapar belki ama bizim kıza pek etki etmiyor.Gün aşırı kayısı kurusu veriyordum onun miktarını arttırdım.Bakalım ne olacak.Muz, patates falan da vermiyorum yavruya.Ama rahat rahat kaka yaptığımız günleri bakalım ne zaman göreceğiz.

Görüşmek üzere!


4 Nisan 2014 Cuma

Kahvaltım

Bu kahvaltı üzerine yazdığım kaçıncı güzelleme?
Seviyorum yaaa, keşke her gün bu kadar özenebilsem kahvaltıya...
Bu kez kahvaltıya baharatlı patates jokerinidahil ettim.


Yapımı da çok basit; patatesleri yıkayıp, doğrayıp yapışmaz tavaya atıyoruz, bir nevi soteliyoruz, pişmeye yakın domatesleri ve baharatları atıp tabağımıza alıyoruz.İşte bu kadar!


Patatese eşlik etmesi için yeşillik, domates, peynir, zeytin ve yumurta da getirdim.

3 Nisan 2014 Perşembe

Müsli kaşıklarım!

Tchibo'yu seviyorum; bir şey almasam dahi içeri uğrayıp göz atarım her zaman.Geçenlerde de müsli kaşıklarını gördüm.
Geçenlerde dediysem bayaaa bayaaa oluyor.


Dörtlü set halindeler ama fiyatı hatırlamıyorum.Benim gibi müsli, mısır gevreği yemeyi seven biri için yemek kaşıkları çok büyük, tatlı kaşıkları çok küçük geldiğinden ihtiyacımdır diyerek aldım hemen tabii.


Renklerinin güzelliği de cabası .

2 Nisan 2014 Çarşamba

Kıymalı Karnabahar Yemeği

İşte benim favori kış yemeğim.Her hafta yaptım resmen, hatta nohutlusunu da yaptım, havuçlusunu da yaptım.O kadar seviyorum ki kendi yaptığım bu versiyonu başkalarınınkini yani anneminkini bile beğenmiyorum artık.
Kış sebzesi zaten bir elin parmakları kadar; pırasa, lahana, ıspanak, karnabahar...Dön dolaş aynı ama bu yemeği yaz kış yesem de bıkmam herhlade.
Normal karnabahar yemeği aslına bakarsanız.Pek öyle bir şapkadan tavşan çıkarma durumu yok.Ama ben yaparken biraz soteliyorum öncesinde.
Neyse efendim siz bir küçük boy karnabaharı, salçayı, soğanı, sarımsağı ve azıcık kıymayı hazır edin.Başlıyoruz.


Karnabaharı güzelce parçalayıp yıkıyoruz.Sonra yağ koyduğumuz tavada karnabaharları soteliyoruz.Yani baya kavuruyoruz.Kıymaları da ekleyip kavurmaya devam.En son da soğan sarımsakalrı doğrayıp tavaya atmasyon.
Salça size kalmış ama ben seviyoruz, az biraz koymakta yarar var.Tuz, karabiber eklemesinden sonra sebzeleri örtecek kadar su koyup ocağın altını en kısığa getirip yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.Ben bazen dondurucuda hazır beklettiğim nohutlardan da koyuyorum bu yemeğe.O da çok yakışıyor.
Afiyet bal şeker efenimmmm!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...